EAT YOUR OWN DOGFOOD

Als je je eigen producten niet gebruikt, waarom zou je klant dat dan wel doen, vroeg Guy Kawasaki (mede-oprichter van Apple) zich al af. Om deze reden, en vooral ook omdat het leuk is, heb ik een aantal producten ontwikkeld om zo te leren over innoveren, playfulness en ondernemen. De ervaringen in het proces van maken verwerk ik in mijn trainingen. 

Baanbreker

Vernieuwing is mensenwerk. Het werk van mensen die zich niet klem laten zetten door de verwachtingspatronen van anderen in hun omgeving, maar mensen die daar juist mee spelen. Mensen die ondanks alle belangen, processen en risico’s de ruimte maken om samen met anderen buitengewone dingen te doen. Dit boek geeft een praktisch en zelfrelativerend inzicht in de menselijke kant van innoveren. Het is een boek dat troost biedt. Slump en Douw snappen heus wel dat uw collega’s, uw functie, uw taakomschrijving, uw organisatie(cultuur) en uw leidinggevende de grenzen van uw ruimte voor vernieuwing lijken te vormen. Tegelijkertijd bieden ze de uitdaging en hulp om evengoed vernieuwing tot stand te brengen. Dit boek maakt u bekend met de spanningen, dilemma’s en belemmerende patronen die u tegenkomt als u buitengewone dingen wilt doen en laat u inzien hoe u effectief ruimte maakt voor innovatie. Het nodigt u uit om geen pion te zijn, maar een pionier.EAN: 9789462201002 

Auteurs:  Rutger Slump, Simon Douw

Academic Service

Brand New You

Rutger Slump is co-auteur van het spel Brand New You dat mensen in gesprek brengt over hun persoonlijk streven. Alleen een leidinggevende of professional die uniek, eigenzinnig en onderscheidend is, heeft kans op succes. Het is een hele kunst aantrekkelijk en herkenbaar te zijn voor klanten, opdrachtgevers en medewerkers. Wie echt is, straalt geloof in eigen kracht uit: goede wijn behoeft geen krans. Welk verhaal vertel jij over jezelf aan anderen? Deze praktisch toegesneden eendaagse training geeft hiervoor concrete handvatten. En binnen je organisatie leer je ook elkaar zo op een snelle en apart manier kennen.ISBN: 9789058714114

Auteurs:  Carla Geenen, Kees Izelaar, Rutger Slump

Thema

Hoofdstuk alles.png
Hoofdstuk (roman)

 

Rutger haalt zijn dochtertje Janna uit bed en opeens kan hij niets meer. Hij is door een herseninfarct in een klap veranderd van een veertigjarige ambitieuze vader in een blinde man die enkel nog in bed kan liggen. Hij heeft volgens de wetenschap zes weken de tijd om weer te herstellen, maar niemand weet goed hoe.
Na twee weken begint Rutger zijn linkerhand te trainen door dit boek te schrijven. De roman volgt het eerste jaar van het revalidatieproces, van weer leren lopen tot zijn pogingen weer een passende plek in de maatschappij te veroveren. Hij loopt daarin continu vast in een goedbedoelend zorgsysteem wat tot veel conflicten leidt.
Het is een race tegen de klok. Zal hij zichzelf weer tijdig kunnen terugvinden? Kan hij zijn gezin redden, en wordt hij ooit weer geaccepteerd als buitenbeentje?
Over de auteur
Rutger Slump is vader van twee kinderen, leiderschapstrainer met een focus op innovatie en teams, en is nooit van plan geweest om deze roman te schrijven. Zijn verlangen is om met jou in gesprek te gaan over mensen in systemen, omdat we elkaar erin verliezen.

ISBN: 9789492939531

Auteur: Rutger Slump

Futuro Uitgevers

ArtFan (in ontwikkeling)

 

Samen met een toonaangevend museum wordt de ArtFan ontwikkeld die musea spelenderwijs interessant en leuk moet maken voor bezoekers, zodat ze onverantwoord leren kijken. 

Hoofdstuk cover def.jpg