top of page
IMG_6227.jpg
Foto-Rutger-Slump.jpg

Teamwerk en vernieuwing in continu veranderende omgevingen om tot duurzame ontwikkeling te komen, hebben mijn interesse. De centrale uitdaging is hoe je met gewone mensen tot buitengewone dingen kan komen.

Waarom buitengewoon? Het gewone kunnen we vangen in een systeem; het gaat om het verschil te maken in hetgeen we niet direct kunnen vastleggen in regels en waar je het in je eentje niet langer meer redt. Playfulness speelt in mijn aanpak een centrale rol: het ontwikkelen van een omgeving voor jezelf en anderen om in goed samenspel verder te komen. 

Ik doet dit veelal in de rol van (team)coach, auteur, spreker, ervaringsdeskundige, en trainer, maar ben bovenal gewoon Rutger.   

"I thought of you the other day when I was feeling discouraged about something or other – then remembered your approach of having leaders envision their challenge as a game. That put me in a game frame of mind, which allowed a smile and a sense of perspective."

(Phillip Glenn, Dean Emerson College Boston)

Ik heb een jarenlange ervaring in het begeleiden van vakmensen en teams
…. van profit tot non-profit sector;
… van strategisch vraagstuk tot onderling gedoe;
… en van directie tot een te groot secretariaat in een te kleine ruimte.

Achtergrond
Na mijn studie Bestuurlijke Informatiekunde (Msc) werkte ik als projectleider aan de TU Delft. In dezelfde jaren zette ik de professionele improvisatiegroep Tilburg Tigers op, waarin ik geleerd heb je als persoon en team kan presteren onder druk en waar je terugvalt op de zekerheid van oude patronen. In 2004 maakte ik de overstap naar leiderschapsinstituut de Baak en begeleidde ik menig prodessional en team in de zoektocht naar ondernemerschap en vernieuwing. Sindsdien werk ik met verschillende organisaties samen vanuit mijn verlangen om bij te dragen aan maatschappelijke vraagstukken.

Vanuit deze opeenvolgende ervaringen maakte ik het spel Brand New You (2008, Thema), het managementboek Baakbreker (2014, Boom) en de roman Hoofdstuk (2020, Futuro). Vanuit deze publicaties wordt regelmatig als spreker gevraagd. 

"Gewone mensen, buitengewone dingen" komt hierin immer terug. 

bottom of page