top of page
Search

'Wie heeft de regie?'

Op 3 december was ik als ervaringsdeskundige spreker op het jubileumsymposium van Kennisnetwerk CVA Nederland. 'Hoe houden we grote goedbedoelende systemen menselijk?' is volgens mij de uitdaging in oa De Zorg. Ondanks mijn veel te snelle praten werd mijn reflectie hoog gewaardeerd door de aanwezigen. Het slechte excuus voor het snelle praten: Ik kreeg minder tijd dan de hoogleraren voor me dus ik moest wel.


"Dankjewel hiervoor Rutger, het was (helaas) ontzettend herkenbaar...", aldus een zorgprofessional.


1. Maak contact als mens

2. Volg de mens, niet het systeem

3. Werk gelijkwaardig samen

Bonustip: menselijk taalgebruik
84 views0 comments

Recent Posts

See All

An increasing number of professionals is trained in improvisation skill and mindset. It helps them to play with their environment instead of controlling it. Improvisation could therefore be an interes

bottom of page