top of page
Search

Hoe zorgen we dat de maatschappij geen ver-van-mijn-bureau-show blijft?


Op 20 november ga ik in Pakhuis De Zwijger in gesprek over de vraag hoe maatschappelijke impact topprioriteit wordt in de bestuurskamer. Je kan er gratis bij zijn, en ik ben benieuwd naar jouw visie en praktijk ervaring.


Screenshot LinkedIn


Ver-van-mijn-bureau-show

De grootste demonstratie ooit in Nederland - van vandaag in Amsterdam - geeft de grote zorgen in de maatschappij weer. Dit ging over het milieu, maar polarisatie is ook zo'n thema. Het fascineert mij tegelijkertijd dat de meeste mensen deze maatschappelijke betrokkenheid niet mee naar hun werk nemen. Er is een maatschappelijk geaccepteerde scheiding tussen "werk" en "privé". Hoe zorgen we dat de maatschappij geen ver-van-mijn-bureau-show blijft?


Mijn praktijk

Ik begeleid al vele jaren honderden mensen in leiderschapstrajecten per jaar, en bijna niemand begint over de maatschappij als het niet expliciet op de agenda staat. Ook vakgenoten vinden het moeilijk om erover te beginnen. Een fascinerend fenomeen, want als ik het wel op de agenda zet - en ik doe dit altijd - vindt bijna iedereen dat relevant. Én ongemakkelijk, want dan komt het wel dichtbij. "Mijn Why is slechts een metafoor" zei een deelneemster onlangs toen ik haar vroeg om haar “purpose” in de praktijk te brengen. Ik denk dat ze de realiteit van vele mensen verwoordde.

De meeste mensen vinden dat maatschappelijke thema's bij bestuurders horen, blijkt op navraag. Ik vind dat persoonlijk van weinig leiderschap getuigen edoch... bestuurders hebben uiteraard wel posities met impact.

Dus: Hoe wordt maatschappelijke impact topprioriteit in de bestuurskamer?


Welkom

📅 MA 20 NOV om 20:00

Leuk als je me laat weten als je erbij bent dan schudden we elkaar de hand.Foto: Pakhuis De Zwijger

Recent Posts

See All

Comentarios


bottom of page