top of page
Search

Gastcollege ‘professionele vriend’

Periodiek ga ik als #ervaringsdeskundige in gesprek met verpleegkundigen in opleiding bij de interne academie van het Antoniusziekenhuis in Utrecht. Hoe ben je professionele vriend binnen ons Zorgsysteem?


Ik ben ‘BBL-TH05-LO3B-ACT12 Geprek met ervaringsdeskundige’ in het rooster. Telkens als ik de ruimte binnenkom zinkt de moed mij in de schoenen. Het confronteert me direct met mijn ervaring met de Zorg. Het lijkt wel een bank. Sorry bankiers😉 Niet een sector waar mensen centraal staan. Hoe kan je het over menselijkheid hebben in een perfecte glossy stockfoto?


Dus telkens bouwen we de ruimte met elkaar om. We maken de ruimte weer informeel. Het idee dat dit niet de bedoeling lijkt geeft al direct een gevoel van verbondenheid.Foto: ombouwen op de academie.


Afgelopen woensdag hebben we het gehad over het idee van ‘een professionele vriend’. Dat is een professional die net al een goede vriend contact maakt en er voor je is, maar waarvan je ook wel weet dat het een professional is. Ik denk dat dit een mooi gedachtengoed is voor elke sector. Van toeslagaffaire tot “Groningen”. Wijk jij af van de procedure als de mens aan de andere kant van de relatie - of de planeet - dat nodig heeft?

Lees de autobiografische roman Hoofdstuk (Futuro Uitgevers B.V.), neem een duik in de Zorg, en mijmer over wat jij zou doen.

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page