top of page
Search

Ben jij een vreemde buur?

Onlangs vroeg een externe collega mij naar een inspirerend leiderschapsfilmpje. Ik werd direct moe van de vraag. Wat inspireert me? Ik begeef mij voor mijn werk in het leiderschapswereldje, waarbij continu inspiratoren langskomen zoals Carol Dweck met haar growth mindset, Brené Brown over kwetsbaarheid, Simon Simek staat nog altijd casual voor een flipover met zijn Why, en Brené Brown… of nee die heb ik al genoemd. Het is mooi. Er is niet mis mee. Het is TED-waardig. Het klopt. Het verveelt me. Waar haal ik inspiratie vandaan? Wie verrast me? Wat doe je als je weinig nieuwe beelden meer krijgt van je eigen vakgebied?


Uiteraard kan ik een mooi kwetsbaar inspirerend verhaal schrijven over mijn zoektocht naar… zucht…saai... Het leven loopt ongepland: Ik zat zaterdag zat met mijn jonge gezinnetje in de auto naar deze podcast van Zapp te luisteren over beelden die we ons vormen van het onbekende buren en het raakte me. Inspiratie overkwam me.
Waarom dan deze tekst?

Ik reken (niet) op de kracht van toeval. Misschien raakt deze podcast jou ook. Wie weet komen we nog eens tot iets leuks samen. Ik zoek vreemde buren. Blijf graag vreemd!


O ja, dat is het: ik hoop altijd vreemde buren te ontmoeten. Dat geeft me lucht.

8 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page