DE MENSELIJKE KANT VAN INNOVATIE

 

Vanuit mijn visie om Nederland vernieuwend te laten zijn voor de wereld, werk ik graag mee aan concrete vraagstukken die in / tussen organisaties liggen. Mijn werkwijze typeert zich in een combinatie van humor (lichtheid) en diepgang, de ruimte om jezelf te zijn, en scherpte op de resultaten zonder het plezier in het proces te verliezen. Benader me graag om te zien waarin we elkaar kunnen versterken.  

Executive Trainer & consultant

Er zijn vele kilometers geschreven over Innovatie, met als kern : Innovation = Invention + Commercialization. Mijn focus ligt op de menselijke kant van dit proces, zoals het omgaan met spanningen die innovatie altijd oproept en het faciliteren van ruimte die het altijd nodig heeft. In trajecten werken we altijd met de actuele vraagstukken van de orgnisatie, waarbij we leren hoe innovatie in jouw organistaie werkt door ermee aan de slag te gaan. Dit kan varieren van een advies tot begeleiding van een innnovatietraject. Learning by doing!

Voorbeeld

Utrecht Innovatietraject (video)

SPREKER

Als deelnemers zelf iets mogen doen neemt het leereffect bijzonder toe. De meeste mensen komen ook naar een dag om met anderen van gedachten te wisselen. Rutgers stijl is interactief, humorvol en maakt vol gebruik van zijn improvisatietoneelachtergrond  om saaie consumptie te voorkomen.

Voorbeelden

Beat The World - Let's Play Innovation (video)

Teamcoach

Teams lopen net als veel relaties vast in de zelfgecreëerde patronen. Teamcoaching gaat over het laten inzien van deze eigen processen, hierop zelf te kunnen interveniëren, waardoor vrijheid en samenwerken er beiden kunnen zijn. De inhoud is zelden werkelijk complex - wel lastig soms. 

 

Voorbeelden

Interimpool Gemeente "strategie nieuw team", MT IT internationaal financiele sector 'klimaat voor vernieuwing', directieteam industrie 'strategie in nieuwe samenstelling'

Persoonlijke Coach

Coaches stellen je vragen die zelf ook had kunnen verzinnen, maar zo werkt het nou eenmaal niet. Gebaseerd op Gestalt psychologie werken we met wat er nu is, en experimenteren we met nieuwe mogelijkheden. Jij bepaalt jouw proces, en de relatie is gelijk. 

Mogelijkheden

online coaching (via media als Skype)

offline coaching (op een te kiezen locatie buiten je werk)

Hoofdstuk cover def.jpg